Basisveiligheidstraining (VCA) laaggeletterden

VCA Cursus Laaggeletterden
Inschrijven

Wil je je VCA-diploma halen, maar heb je moeite met het begrip van de Nederlandse taal? Volg dan onze speciale VCA-training voor laaggeletterden. Er zijn in Nederland heel veel mensen met een taalachterstand die op de werkvloer uitstekend functioneren. Het halen van een diploma is echter een flinke uitdaging. Onze VCA-training voor laaggeletterden duurt daarom langer dan de normale VCA-training en er is veel tijd en aandacht voor extra uitleg van de teksten en het leren van nieuwe woorden. Naast het lesboek is er een uitgebreide woordenlijst voor beter begrip van de tekst. We werken met kleine groepen en goede docenten. Je doet aan het einde gewoon het reguliere examen, want daar ben je dan toe in staat.

Spreek je goed Engels of Arabisch? De Basisveiligheidstraining wordt ook aangeboden in het Engels en in het Arabisch. En uiteraard in het reguliere tempo Nederlands.

 

 

Wat is VCA

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Bedrijven zijn tegenwoordig steeds vaker verplicht om te werken volgens bepaalde veiligheidseisen van hun opdrachtgevers (zoals overheid of semi-overheid) of moeten voldoen aan veiligheidsrichtlijnen binnen hun branche. Dat geldt voor bedrijfsprocessen, maar ook voor de certificering van medewerkers. Met het diploma Basisveiligheid VCA op zak zijn medewerkers op de hoogte van gevaren op de werkvloer en leren ze risico’s in te schatten en gevaarlijke situaties te voorkomen. Ze werken veiliger en weten ze hoe ze moeten handelen bij calamiteiten. Deze training Basisveiligheid is speciaal bedoeld voor medewerkers van bijvoorbeeld bedrijven in de bouw, civiele techniek, chemie, logistiek en elektrotechniek etc.

 

Inhoud VCA cursus

De cursus is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken:

/ Nationale Veiligheids- en gezondheidswetgeving
/ Gevaren, risico’s en preventie
/ Gevaren, risico’s en preventie
/ Ongevallen: oorzaken en preventie
/ Veiligheidsgedrag
/ Taken, rechten, plichten en overleg
/ Procedures, instructies en signalering
/ Voorbereiding op noodsituaties
/ Gevaarlijke stoffen
/ Brand en explosie
/ Arbeidsmiddelen
/ Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
/ Elektriciteit en straling
/ Ergonomische werkplek
/ Persoonlijke beschermingsmiddelen

Na afronding van de theorie is het mogelijkheid een proefexamen te maken.

De opleiding voldoet aan de normen van de stichting SSVV, het Centraal College van Deskundigen in Basisveiligheid.

 

Locatie

De training wordt gegeven op onze trainingslocatie aan de Seinhuiswachter 18-20 (1e etage) in Rotterdam. Het is ook mogelijk om de training op een andere locatie te volgen of om bij bedrijven een incompany training te organiseren.

 

Toelatingseisen VCA cursus

Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze training.

Voor leidinggevenden en zzp’ers bieden wij de cursus VCA VOL aan (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevend).

 

Duur

Het is afhankelijk van het niveau Nederlands hoe lang de training voor laaggeletterden duurt. Vooraf wordt een taaltoets gedaan om een goede inschatting te kunnen maken. Neem contact op via het onderstaande formulier om details door te spreken.

 

 

VCA-examen en -diploma

Aan het einde van de training doe je examen door een landelijk erkend exameninstituut. Het examen verloopt via de computer en duurt maximaal 60 minuten. Je hoort direct of je geslaagd bent. Het diploma is internationaal erkend en is 10 jaar geldig.

Als zelfstudie je voorkeur heeft, kun je ook alleen bij ons het examen doen.

 

Trainingsdata

Meld je aan via onderstaand formulier voor meer informatie over de eerstvolgende trainingsdatum.
Incompany-trainingen worden op maat ingepland.

 

Kosten en informatie

Ben je geïnteresseerd in deze training? Laat dan je contactgegevens achter, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de kosten en details persoonlijk met je te bespreken. Of neem contact op via 010 437 27 00.